Welkom terug! Ontdek onze maatregelen en kom veilig shoppen in de Torfs-winkel in jouw buurt!

Steun het goede doel met jouw lenteschoonmaak!

Heb jij er ook een grondige lenteschoonmaak van jouw kleer- en schoenenkast op zitten? Breng dan tussen 20 mei en 3 juni 2020 jouw oude nog draagbare schoenen, oude kledij en handtassen binnen in één van onze Torfs-winkels en steun het Rambia-project van Wereld Missie Hulp! Bovendien ontvang jij een kortingsbon* t.w.v. 2,50 euro! Dankjewel!


Op de hoogte blijven van de projecten van Wereld Missie Hulp? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief!


Rambia Project van Wereld Missie Hulp

In Rambia, een gemeenschap in het westen van Oeganda, bouwt Wereld Missie Hulp (WMH) een nieuwe school. De klaslokalen zijn in slechte staat en er is onvoldoende slaapruimte voor de kinderen die moeten overnachten op school. Doordat er nieuwe gebouwen worden neergezet, krijgen de leerlingen toegang tot goed onderwijs. Zo hebben ze later meer kans om in hun eigen levensonderhoud en dat van hun familie te voorzien. Door mee te doen aan onze inzamelingsactie, steun je dit project van WMH!

Hoe het allemaal begon

Een aantal jaar geleden bezochten de medewerkers van WMH de school voor het eerst en maakten ze kennis met de meer dan 400 enthousiaste leerlingen. Ook zagen ze er de hoge noden en daarom besloten ze om te helpen door een nieuwe school te bouwen, samen met de lokale gemeenschap.

Als eerste realiseerden ze een sanitair blok. Een grote verbetering ten opzichte van de oude toiletten die bestonden uit een diep gat in de grond met een plank erboven. Het nieuwe sanitair bevindt zich in een duurzaam gebouw. Ook kunnen de leerlingen nu hun handen wassen na het toiletbezoek.

Vervolgens nam WMH de slaapzalen onder handen. Van de 400 leerlingen zijn er zo’n 100 wees, en dus voor hun overnachting aangewezen op de school. Ze begonnen bewust met de meisjesslaapzaal: vroeger sliepen de meisjes in een te kleine, gehuurde slaapzaal op twee kilometer van de school. Daarna werd ook de jongensslaapzaal gebouwd en nu is er voor iedereen een eigen bed op het schoolterrein.

Op de hoogte blijven van de projecten van Wereld Missie Hulp? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief!

Wereld Missie Hulp (WMH)

Wereld Missie Hulp (WMH) is een vzw die werkt aan een wereld met gelijke kansen voor iedereen. Doordat we kleinschalige ontwikkelingsprojecten steunen, kan elke mens zichzelf ontplooien en z’n gemeenschap versterken. De meeste middelen hiervoor halen we uit de inzameling en duurzame verwerking van jouw kleding.


Je kan ons steunen door kleding te doneren in onze rode kledingcontainers. De draagbare kleding wordt tweedehands verkocht en de rest wordt verwerkt tot nieuw textiel. Als eerste circulaire textielinzamelaar van Vlaanderen zijn we dus goed voor mensen én goed voor de planeet. We zijn niet afhankelijk van subsidies, maar dankzij jouw donaties en vrijwilligerswerk vergroten we onze impact.

Over landsgrenzen heen brengt solidariteit ons samen. Met oude kleding bouwen we met mensen in noord, zuid, oost en west aan een betere wereld. Zo creëren we samen nieuwe én gelijke kansen, voor iedereen. Jij doet toch ook mee?

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de projecten van Wereld Missie Hulp? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief!

title