Kavat

Ecologie bij Torfs

Vegan

Wie dacht dat er voor de veganisten onder ons enkel een geitenwollensokken aanbod schoenen voor handen is, is eraan voor de moeite. Ons duurzaam en vegan assortiment toont aan dat design, comfort én vegan perfect hand in hand kunnen gaan, en je helemaal niet hoeft in te boeten op het vlak van stijl. Zo zijn er heel wat merken die veganistische alternatieven voor hun schoenen op de markt brengen, waarbij er gekozen wordt voor hoogwaardige synthetische of plantaardige materialen als alternatief. Dr. Martens bijvoorbeeld kwam op de proppen met een 100% vegan variant van zijn all time classic boot. Daarnaast sprongen merken als Birkenstock, El Naturalista en Esprit mee op de kar en namen een reeks vegan schoenen op in hun assortiment. Ook in onze tassencollectie vind je heel wat toffe vegan pareltjes om aan je arm te schuiven. Het Duitse accessoiremerk Inyati bijvoorbeeld, vertaalt modetrends naar tassen en accessoires met een hoog fashion gehalte én met vegan label.

Bij veganisme wordt elk gebruik van dieren voor eender welk doel vermeden. Zo worden dierlijke producten uitgesloten uit de voeding, maar ook materialen van dierlijke oorsprong zoals bont, leer, wol, dons, vilt, veren of zijde worden bij het produceren van schoenen, tassen, accessoires of kledij niet gebruikt. Toch worden artikels die vervaardigd zijn uit materialen zonder dierlijke oorsprong, zoals stof of imitatieleer, niet automatisch gelabeld als vegan: ook de lijm of verf die gebruikt worden bij de productie of behandeling, kunnen soms ingrediënten bevatten met een dierlijke oorsprong. Laat je je oog in onze webshop dus vallen op een vegan artikel, dan mag je er zeker van zijn dat er in het volledige productieproces geen gebruik gemaakt is van producten met dierlijke componenten!

Natuurlijke materialen

Duurzame schoenen lanceren die goed zijn voor mens en milieu? Merken als El Naturalista, Zouri, Bisgaard of Easy Peasy bewijzen dat het kan, maar ook Kavat en Woden moeten zeker niet onderdoen! Met de impact op het milieu in het achterhoofd produceren zij duurzame alternatieven die ontwikkeld worden met behulp van natuurlijke materialen. Wat dacht je van visleder, natuurlijk rubber, kurk, bio katoen, bio wol of piñatex? Stuk voor stuk hoogstaande kwalitatieve materialen waar bij de verwerking ervan bovendien geen chemicaliën aan te pas komen, maar planten- of vruchtenextracten gebruikt worden voor het looien of verven. Zo wordt de impact op het milieu en onze omgeving drastisch verminderd, zalig toch?

Onze collectie schoenen die vervaardigd werden met natuurlijke materialen heeft alles in huis voor mensen die op zoek zijn naar een duurzaam alternatief: er werd aandacht besteed aan het gebruik van de materialen en bovendien hoef je ook helemaal niet in te boeten op het vlak van stijl. Je krijgt een uitgebreide collectie voorgeschoteld voor het hele gezin, dus ook de allerkleinste voetjes kunnen gehuld gaan in duurzame mode. Laat je verrassen door ons aanbod waar de schoenen een ware streling voor het oog zijn en een feestje voor de voeten!

Gerecycleerde materialen

Afval van appels, plastiek flessen of visnetten en schelpen die omgetoverd worden tot pareltjes van schoenen om de impact op het milieu te verminderen? Het kan! Onder andere Camper en El Naturalista geven het goede voorbeeld, maar merken als Zouri en Woden doen er nog een schepje bovenop. Zo wordt er bij Woden enkel gerecycleerd rubber gebruikt en vormen gerecycleerde PET flessen en plastiek afval uit de oceaan de basis voor de zolen van elke Zouri schoen. Ook Timberland maakt gebruik van plastiek flessen in hun ReBOTL-lijn.

Wil jij graag je steentje bijdragen voor het welzijn van de aarde, dan ben je hier aan het juiste adres. Milieuvriendelijke schoenen voor groot en klein staan hier voor je klaar om de wereld te veroveren. Een ding is zeker, bij het produceren en vervaardigen van deze parels werd er rekening gehouden met zowel mens, dier als het milieu. Gerecycleerd nylon, katoen, appel, plastic flessen, rubber of afval uit de oceaan kregen hier een tweede leven. Zo kom jij met elke stap een beetje dichter bij de ideale wereld!

EU made

Een groot deel van onze collectie schoenen krijgt het label ‘EU made’ met zich mee. Dit betekent dat elk artikel met dit label ook effectief vervaardigd werd binnen de Europese Unie.

Merken als Camper en Creation of Minds werden daarnaast het EU Reach Label toegekend. Aangezien er bij de productie van schoenen heel wat stoffen worden toegevoegd zoals bij het behandelen, verven of bedrukken van stoffen of materialen, wil de EU zeker zijn dat alle onderdelen van de schoenen veilig zijn en bovendien ook goedgekeurd. Om de gezondheid van de mensen en het milieu te beschermen tegen chemicaliën, werd het EU Reach Label in het leven geroepen. Dit Label duidt op de registratie, evaluatie en toelating van chemische stoffen die geproduceerd of geïmporteerd werden in de EU.


Artikels met een ecolabel op onze site kunnen niet aangekocht worden met ecocheques.
title