Winkels

Je hebt nog geen favoriete winkel

Alle winkels
nl fr
NLzorg

Bij Torfs gaan we voor 360° zorgzaamheid naar al onze stakeholders toe: klanten, medewerkers, aandeelhouders, leveranciers én onze samenleving. Als familiebedrijf zit het nl in onze genen om zorg te dragen voor elkaar én de maatschappij waarin we leven. We geloven dat deze 360° zorgzaamheid resulteert in 360° winst.

#samensterk

#samensterk

Vanuit die zorgzaamheidsmissie ondernemen we bij Torfs verschillende initiatieven. Ook heel wat initiatieven waarbij we onze medewerkers en klanten betrekken. Onder de noemer “#samensterk” werken we samen aan een mooiere wereld en zorgen we ervoor dat mensen sterk in hun schoenen staan.
Wat kan jij doen?

360°

Zorg voor ons milieu

Onze toekomst ligt in onze handen. 

Ons milieu staat onder druk. Om onze toekomst en die van toekomstige generaties te garanderen is het dus van belang dat ieder zijn steentje bijdraagt. Bij Torfs proberen we daarom onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. We doen dit o.a. door te gaan voor een klimaatneutraal bedrijf, een duurzame webshop en het stimuleren van circulaire economie.

klimaatneutraal

Klimaatneutraal

Tegen 2025 engageren we ons om klimaatneutraal te zijn voor de activiteiten die we rechtstreeks controleren. Technisch gezien hebben we het dan over scope 1 & scope 2 van onze CO2 uitstoot. Dat omvat verwarming, bedrijfswagens, vrachtwagens, koelmiddelen en elektriciteit. Zo stootten we hier in 2019 nog 1.108tCO2 uit, terwijl we in 2021 nog maar 876tCO2 uitstootten.


Enkele concrete maatregelen die we nemen tegen 2025:
 • •naar een volledig elektrisch wagenpark,
 • •vrachtwagens op biodiesel,
 • •al onze gebouwen verwarmen met groene energie en warmtepompen
In 2025 mikken we op een restuitstoot van 200t CO2 (afkomstig vrachtwagens en koelmiddelen), die we zullen compenseren via gecertifieerde compensatie projecten. Momenteel compenseren we dus nog niet, onze volledige aandacht gaat naar het beperken van de uitstoot die we zelf compenseren.


Initiatieven voor een duurzamere webshop


duurzame logistiek
Duurzamer leven in de stad

Torfs is gestapt in het samenwerkingsverband CULT (met oa Delhaize, Telenet, Proximus,…) om onze pakjes op een duurzamere manier bij de consument te bezorgen. Door de goederenstroom van de bedrijven samen te voegen in magazijnen aan de rand van de stad en deze vervolgens per cargofiets of per elektrische bestelwagen aan de consument te leveren, wil CULT de verkeersoverlast en uitlaatgassen in het centrum beperken. De aftrap werd gegeven in Antwerpen en wordt nadien uitgerold naar andere regio's.

webshopdoos
Recycleerbare verpakkingen

Op onze webshop werken we met 100% recycleerbare webshopdozen en 100% gerecycleerd papier als opvulmateriaal. We kiezen hier bewust niet voor plastiek.herbruikbare zakken
Herbruikbare zakken voor webbestellingen

Torfs engageert zich samen met bpost om zijn webbestellingen tijdens een pilootproject te versturen in herbruikbare zakken. Door postpakketten op deze manier te versturen wordt de CO2-voetafdruk met 83% verlaagd t.o.v. kartonnen verpakkingen. Dat blijkt uit een analyse van de levensduur van de herbruikbare zakken door Hipli. De verpakkingen zijn waterdicht en scheurvast. Ze zijn zo stevig dat ze tot 100 keer kunnen worden hergebruikt. In totaal zal Torfs zo’n 4.000 herbruikbare Hipli-pakjes naar zijn klanten versturen in het kader van dit proefproject.

inzamelcontainer

Inzameling oude kleding en schoenen

Aan onze klanten bieden we de mogelijkheid om hun oude, nog draagbare schoenen en kleding binnen te brengen. Hiermee verkleint men mee de afvalberg. In samenwerking met Wereld Missie Hulp krijgen de oude spullen nl een tweede leven. Draagbare items worden verkocht en met de opbrengst steunt men het goede doel. Van versleten kleding worden door Be the Fibre nieuwe producten gemaakt.
Wereld Missie Hulp draagt het label Solid’R. Dit label garandeert dat de ingezamelde kleding en schoenen goed terecht komen.

webshopdoos

Meer bos in Vlaanderen? Daar zeggen wij geen FOERT tegen!

De Vlaamse overheid stelt zich als doel om tegen 2024 maar liefst 4.000 hectare extra bos te creëren. Wij dragen hierin graag ons steentje bij. Per verkocht item uit onze FOERT-collectie schenken we 1m² bos aan het project “Bos voor Iedereen” van Natuurpunt. Daarnaast hebben we ons eigen Torfs Foert Bos gepland.Meer info ivm onze bijdrage hieraan
bijtjes torfs

80.000 extra werknemers bij Torfs

En ze zorgen nog voor lekkere honing ook :) . De laatste jaren staat onze bijenpopulatie enorm onder druk. Dit is problematisch aangezien bijen zorgen voor 80% van de bestuiving van onze planten en 10% van ons voedsel hangt af van deze kleine werkers. Daarom besloten we op ons hoofdkantoor bijenkasten te plaatsen.

ten afval

Project “Ten Afval”

We willen niet enkel zorgen voor minder afval, maar geven ons afval ook een 2de leven. Zo krijgt oud winkelmateriaal een nieuw leven bij onze medewerkers thuis.

zonnepanelen

Duurzaam bouwen

Ons distributiecentrum in Temse werd zo ecologisch mogelijk gebouwd. Ook bij verbouwingen en bouw van nieuwe winkels is er nog meer aandacht voor milieuvriendelijke maatregelen:

 • Doorgedreven isolatie
 • Ledverlichting
 • Isolerend glas
 • Duurzame meubels
 • Warmtepomp
 • ...

Wist je dat Torfs investeert in duurzame energie van eigen bodem? Zo produceren de zonnepanelen op ons distributiecentrum jaarlijks 350 kilowatt-piek elektrisch vermogen. Deze jaarlijkse productie komt overeen met het verbruik van 88 gezinnen en een CO2-reductie van 137 ton. Daarnaast investeren wij in 100% groene energie met garantie van Belgische oorsprong, hoofdzakelijk on- en offshore windenergie.

energiebeheer

Energiebeheer op afstand

Door middel van een centraal monitoringsysteem wordt het energieverbruik in onze winkels geoptimaliseerd. Zo realiseren we energiebesparing op vlak van verlichting, koeling, verwarming en waterverbruik.

360°

Zorg voor onze samenleving

Wie goed doet, voelt zich goed. 

Jaarlijks schenken we bij Torfs minstens 1,5% van onze bedrijfswinst aan het goede doel, in 2022 €200.000. Hierbij vinden we het belangrijk om zowel projecten in het Noorden als in het Zuiden te steunen.

Structurele partnerships op lange termijn

Het grootste bedrag gaat naar de structurele samenwerking met onze vaste sociale partners. Dit zijn momenteel Beyond the Moon, Bond zonder Naam, Cunina, Free Clinic, M-lisada, Via Don Bosco en Youca. Met Wereld Missie Hulp werken we samen voor de ophaling van oude kleding en schoenen.

torfsfonds

Torfsfonds

Een ander bedrag gaat naar ons Torfsfonds, een fonds voor projecten waarbij onze klanten en medewerkers persoonlijk betrokken zijn.


In 2022 leggen we de focus op kansarmoede. 50 projecten maken kans op een bijdrage van €2.000 (i.p.v. voorheen max. €1.000). Hiermee willen we mensen die leven in kansarmoede sterker in hun schoenen zetten!

Meer info: www.torfsfonds.be
trooper

Trooper

Lokale verenigingen en goede doelen hebben bij ons echt een voetje voor. Daarom steunen wij hen met plezier het hele jaar door via Trooper. Voor elke aankoop die via trooper.be bij Torfs gebeurt, schenken wij de gekozen vereniging of goed doel een mooie commissie. Op die manier schonken wij al meer dan meer dan 50 000 euro euro aan verenigingen en goede doelen! Geld waarmee zij sneller materialen kunnen aankopen die ze echt nodig hebben. Zoals nieuwe kookpotten bijvoorbeeld :)


360°

Zorg voor onze klanten en medewerkers

Respect geven is respect krijgen. 

Bij Torfs vinden we het belangrijk dat zowel medewerkers als klanten zich goed in hun vel voelen en sterk in hun schoenen staan. Gelukkige medewerkers en gelukkige klanten, daar gaan we voor.

great place to work

Great Place to Work

Bij Torfs willen we dat onze mensen écht centraal staan en dat ze de kans krijgen om hun talenten ten volle te ontplooien. Oprechte waardering is hierbij een heel belangrijke waarde. Onze medewerkers weten dit blijkbaar erg te appreciëren want wij behaalden 10 keer de eerste plaats van Great Place to Work in België en ook één keer de eerste plaats van Great Place to Work in Europa (in categorie van bedrijven met meer dan 500 werknemers). Een erkenning die je krijgt voor goed werkgeverschap en mensgerichte organisatiecultuur en waar we heel fier op zijn.

iedereen welkom

Iedereen welkom!

We leven in een heel diverse samenleving. Torfs wil een bedrijf zijn waarin iedereen zich welkom voelt en zijn authentieke IK kan zijn. Bij Torfs is dan ook iedereen welkom, ongeacht leeftijd, geslacht, religie, afkomst, seksualiteit… Ook mensen met een fysieke of mentale beperking. Zo werken we oa samen met diensten Begeleid Werken en beschutte werkplaatsen.Wist je dat Wouter Torfs ook ambassadeur is voor SODA-jobs? Het SODA-attest dient als beloning voor leerlingen met een positieve professionele attitude in het BuSO, BSO en TSO. Zo kunnen we gemotiveerde leerlingen extra kansen bieden op de arbeidsmarkt.

samen tegen pesten

#samentegenpesten

Bij Torfs vinden we dat alle kinderen sterk in hun schoenen moeten kunnen staan. Daarom proberen we er onze medewerkers en klanten van bewust te maken dat pesten niet OK is. Vandaar dat wij ook partner zijn van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten en steunen wij zo de Vlaamse Week tegen pesten.

samenfit medewerkers

Met haar programma "Go for your happiness" wil Torfs bouwen aan het mentale en fysieke welzijn van haar medewerkers en klanten. We geloven erin dat fitheid in geest en lichaam zorgt voor meer geluk.

Happinessaanbod voor medewerkers

Jaarlijks stelt Torfs een gevarieerd aanbod samen van workshops en andere initiatieven waaraan medewerkers gratis kunnen deelnemen. Daarnaast zijn er de maandelijkse happiness-challenges waarbij medewerkers op verschillende vlakken worden uitgedaagd.

samenfit klanten

Loopevents voor medewerkers én klanten

Ook staan er jaarlijks enkele loopevents op de planning waaraan zowel onze medewerkers als onze klanten kosteloos kunnen participeren.

 • Maart: Natuurlopen van Lier
 • September: Ballonloop (Sint-Niklaas)
Meer info: www.samenfittorfs.beWist je dat we tijdens de laatste Ballonloop met 400 Torfskes, klanten en medewerkers, aan de start kwamen? De straten van Sint-Niklaas kleurden die dag geel.

samenstrijdentegenborstkanker

Samen strijden tegen borstkanker

Als bedrijf met meer dan 95% vrouwelijke werknemers vindt Torfs het belangrijk om mee haar schouders te zetten onder de strijd tegen borstkanker. Daarom kan je tijdens oktober, internationale borstkankermaand, bij Torfs het roze lintje van Pink Ribbon kopen. Daarnaast doet Torfs, samen met klanten en medewerkers, tweemaal per jaar mee aan De Roze Mars.

Meer info: www.pink-ribbon.be

360°

Zorg voor ons product

We weten dat we op vlak van ons product en duurzaam aankopen nog een hele weg te gaan hebben. Dit wordt één van onze grootste aandachtspunten de komende jaren.

duurzame merken

Merken met duurzaamheidsvoordelen

Ondertussen vind je in onze collectie al verschillende merken met duurzaamheidsvoordelen terug, merken die alert zijn voor duurzamere oplossingen en die meehelpen aan de verkleining van de afvalberg.

Ontdek hier meer over onze veganproducten, producten gemaakt uit gerecycleerde materialen, natuurlijke materialen of gemaakt in de EU. We hebben ook een mooi assortiment vrij van chemische stoffen. Bovendien herken je onze ECO-producten aan een groen vlagje.

Wat kan jij doen?

Dien een project in voor ons Torfsfonds.

Meer info: www.torfsfonds.be

Neem deel aan één van onze samenfitevents.

Breng jouw oude schoenen en kleding bij ons binnen.

Lees meer

Neem geen draagtas.

Bij elke uitgespaarde draagtas doneren wij 15 cent aan het goede doel.

Geef je schoenen een langer leven door ze goed te onderhouden.

Kom met de fiets naar onze winkels.

Koop duurzaam.

Koop een item uit onze FOERT-collectie en plant een boom.

Ga mee de strijd aan tegen borstkanker. Koop het roze lintje van Pink Ribbon of stap mee tijdens De Roze Mars.

Lees meer
 terug naar het overzicht
title