NLzorg

Bij Torfs gaan we voor 360° zorgzaamheid naar al onze stakeholders toe: klanten, medewerkers, aandeelhouders, leveranciers én onze samenleving. Als familiebedrijf zit het nl in onze genen om zorg te dragen voor elkaar én de maatschappij waarin we leven. We geloven dat deze 360° zorgzaamheid resulteert in 360° winst.

#samensterk

#samensterk

Vanuit die zorgzaamheidsmissie ondernemen we bij Torfs verschillende initiatieven. Ook heel wat initiatieven waarbij we onze medewerkers en klanten betrekken. Onder de noemer “#samensterk” werken we samen aan een mooiere wereld en zorgen we ervoor dat mensen sterk in hun schoenen staan.
Wat kan jij doen?

360°

Zorg voor onze samenleving

Wie goed doet, voelt zich goed. 

Jaarlijks schenken we bij Torfs minstens 1,5% van onze bedrijfswinst aan het goede doel. Ondanks de financiële impact van Corona engageren we ons om ook in 2021 te investeren in onze samenleving en dit voor een bedrag van € 225.000. Hierbij vinden we het belangrijk om zowel projecten in het Noorden als in het Zuiden te steunen.

Structurele partnerships op lange termijn

Het grootste bedrag gaat naar de structurele samenwerking met onze vaste sociale partners. Dit zijn momenteel Beyond the Moon, Bond zonder Naam, Cunina, Free Clinic, M-lisada, Via Don Bosco en Youca. Met Wereld Missie Hulp werken we samen voor de ophaling van oude kleding en schoenen.

torfsfonds

Torfsfonds

Een ander bedrag gaat naar ons Torfsfonds, een fonds voor projecten waarbij onze klanten en medewerkers persoonlijk betrokken zijn.


Wist je dat we elk jaar in het najaar een oproep lanceren? Heb jij ook een project, hou dan zeker onze nieuwsbrief en sociale media in het oog!

Meer info: www.torfsfonds.be
trooper

Trooper

Lokale verenigingen en goede doelen hebben bij ons echt een voetje voor. Daarom steunen wij hen met plezier het hele jaar door via Trooper. Voor elke aankoop die via trooper.be bij Torfs gebeurt, schenken wij de gekozen vereniging of goed doel een mooie commissie. Op die manier schonken wij al meer dan 30 000 euro aan verenigingen en goede doelen! Geld waarmee zij sneller materialen kunnen aankopen die ze echt nodig hebben. Zoals nieuwe kookpotten bijvoorbeeld :)


360°

Zorg voor onze klanten en medewerkers

Respect geven is respect krijgen. 

Bij Torfs vinden we het belangrijk dat zowel medewerkers als klanten zich goed in hun vel voelen en sterk in hun schoenen staan. Gelukkige medewerkers en gelukkige klanten, daar gaan we voor.

great place to work

Great place to work

Bij Torfs willen we dat onze mensen écht centraal staan en dat ze de kans krijgen om hun talenten ten volle te ontplooien. Oprechte waardering is hierbij een heel belangrijke waarde. Onze medewerkers weten dit blijkbaar erg te appreciëren want wij behaalden 10 keer de eerste plaats van Great place to work in België en ook één keer de eerste plaats van Great place to work in Europa (in categorie van bedrijven met meer dan 500 werknemers). Een erkenning die je krijgt voor goed werkgeverschap en mensgerichte organisatiecultuur en waar we heel fier op zijn.

iedereen welkom

Iedereen welkom!

We leven in een heel diverse samenleving. Torfs wil een bedrijf zijn waarin iedereen zich welkom voelt en zijn authentieke IK kan zijn. Bij Torfs is dan ook iedereen welkom, ongeacht leeftijd, geslacht, religie, afkomst, seksualiteit… Ook mensen met een fysieke of mentale beperking. Zo werken we oa samen met diensten Begeleid Werken en beschutte werkplaatsen.Wist je dat Wouter Torfs ook ambassadeur is voor SODA-jobs? Het SODA-attest dient als beloning voor leerlingen met een positieve professionele attitude in het BuSO, BSO en TSO. Zo kunnen we gemotiveerde leerlingen extra kansen bieden op de arbeidsmarkt.

samen tegen pesten

#samentegenpesten

Bij Torfs vinden we dat alle kinderen sterk in hun schoenen moeten kunnen staan. Daarom proberen we er onze medewerkers en klanten van bewust te maken dat pesten niet OK is. Vandaar dat wij ook partner zijn van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten en steunen wij zo de Vlaamse Week tegen pesten. Daarnaast steunen wij het boek “Pesten kan niet meer” van Steph Goossens (Thuis). In dit boek getuigt Steph over de zware pesterijen die hij zelf te verduren kreeg.
Meer tips op stephgoossens.be

samenfit medewerkers

Met haar gezondheidsprogramma “#samenfit” wil Torfs een gezonde levensstijl stimuleren onder haar medewerkers en klanten. We geloven erin dat fitheid in geest en lichaam zorgt voor meer geluk.

Samenfitaanbod voor medewerkers

Medewerkers kunnen jaarlijks kiezen uit een gevarieerd aanbod van workshops waaraan ze gratis kunnen deelnemen. Zo zijn er oa workshops rond gezonde voeding, beweging, algemene gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Nieuw zijn de maandchallenges waarbij medewerkers en klanten op verschillende vlakken worden uitgedaagd.

samenfit klanten

Wandel- en loopevents voor medewerkers én klanten

Daarnaast staat er jaarlijks een wandelevent en twee loopevents op de planning waaraan zowel onze medewerkers als onze klanten kosteloos kunnen participeren.

  • Maart: Natuurlopen van Lier
  • April/mei: wandelevent Walk4Charity (Laakdal)
  • September: Ballonloop (Sint-Niklaas)
Meer info: www.samenfittorfs.beWist je dat we tijdens de laatste Ballonloop met 400 Torfskes, klanten en medewerkers, aan de start kwamen? De straten van Sint-Niklaas kleurden die dag geel.

360°

Zorg voor ons milieu

Onze toekomst ligt in onze handen. 

Ons milieu staat onder druk. Om onze toekomst en die van toekomstige generaties te garanderen is het dus van belang dat ieder zijn steentje bijdraagt. Bij Torfs proberen we daarom onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Tegen 2025 engageren we ons trouwens om klimaatneutraal te zijn. 90% van onze winkels zijn op dit moment al klimaatneutraal, maar we zijn er nog niet.

sign for my future

Sign for my Future

267.617 Belgen tekenden op Sign for my Future voor het klimaat en de toekomst. Hiermee wil men politici oproepen om werk te maken van een krachtig klimaatbeleid. CEO Wouter Torfs is één van de vele bedrijfsleiders die als ambassadeur dit initiatief ondersteunt. Ook heel wat Torfs-medewerkers en Torfs-klanten tekenden.

Blijf op de hoogte via signformyfuture.be
foertbos

Meer bos in Vlaanderen? Daar zeggen wij geen FOERT tegen!

De Vlaamse overheid stelt zich als doel om tegen 2024 maar liefst 4.000 hectare extra bos te creëren. Wij dragen hierin graag ons steentje bij. Per verkocht item uit onze FOERT-collectie schenken we 1m² bos aan het project “Bos voor Iedereen” van Natuurpunt. Daarnaast engageren we ons ook om een eigen Torfs Foert Bos te planten.Meer info ivm onze bijdrage hieraan
inzamelcontainer

Inzameling oude kleding en schoenen

Aan onze klanten bieden we de mogelijkheid om hun oude, nog draagbare schoenen en kleding binnen te brengen. Hiermee verkleint men mee de afvalberg. In samenwerking met Wereld Missie Hulp krijgen de oude spullen nl een tweede leven. Draagbare items worden verkocht en met de opbrengst steunt men het goede doel. Van versleten kleding worden door Be the Fibre nieuwe producten gemaakt.
Wereld Missie Hulp draagt het label Solid’R. Dit label garandeert dat de ingezamelde kleding en schoenen goed terecht komen.

webshopdoos

Initiatieven voor een duurzame webshop

Op onze webshop werken we met 100% recycleerbare webshopdozen en 100% gerecycleerd papier als opvulmateriaal. We kiezen hier bewust niet voor plastiek.

bijtjes torfs

80.000 extra werknemers bij Torfs

En ze zorgen nog voor lekkere honing ook :) . De laatste jaren staat onze bijenpopulatie enorm onder druk. Dit is problematisch aangezien bijen zorgen voor 80% van de bestuiving van onze planten en 10% van ons voedsel hangt af van deze kleine werkers. Daarom besloten we op ons hoofdkantoor bijenkasten te plaatsen.

ten afval

Project “Ten Afval”

We willen niet enkel zorgen voor minder afval, maar geven ons afval ook een 2de leven. Zo krijgt oud winkelmateriaal een nieuw leven bij onze medewerkers thuis.

zonnepanelen

Duurzaam bouwen

Ons distributiecentrum in Temse werd zo ecologisch mogelijk gebouwd. Ook bij verbouwingen en bouw van nieuwe winkels is er nog meer aandacht voor milieuvriendelijke maatregelen:

  • Doorgedreven isolatie
  • Ledverlichting
  • Isolerend glas
  • Duurzame meubels
  • Warmtepomp
  • ...

Wist je dat Torfs investeert in duurzame energie van eigen bodem? Zo produceren de zonnepanelen op ons distributiecentrum jaarlijks 350 kilowatt-piek elektrisch vermogen. Deze jaarlijkse productie komt overeen met het verbruik van 88 gezinnen en een CO2-reductie van 137 ton. Daarnaast investeren wij in 100% groene energie met garantie van Belgische oorsprong, hoofdzakelijk offshore windenergie.

energiebeheer

Energiebeheer op afstand

Door middel van een centraal monitoringsysteem wordt het energieverbruik in onze winkels geoptimaliseerd. Zo realiseren we energiebesparing op vlak van verlichting, koeling, verwarming en waterverbruik.

green deal label

Green Deal

Wouter Torfs ondertekende samen met andere bedrijven en de Vlaamse Overheid de Green Deal Duurzame Stedelijke Logistiek. Als we onze steden leefbaar willen houden en de uitstoot door transport willen beperken, moet er gezocht worden naar nieuwe manieren om steden te bevoorraden.

Lees meer

360°

Zorg voor ons product

We weten dat we op vlak van ons product en duurzaam aankopen nog een hele weg te gaan hebben. Dit wordt één van onze grootste aandachtspunten de komende jaren.

leveranciersplatform

Leveranciersplatform

We hebben een duurzaamheidsplatform voor onze leveranciers. Op dit platform vind je onze gedragscode terug en onze bontvrije verklaring. Onze wens is dat zoveel mogelijk leveranciers dit ondertekenen. Daarnaast geven onze leveranciers op dit platform meer info over oa welke maatregelen ze al nemen rond milieu en in welke arbeidsomstandigheden hun product geproduceerd wordt.

duurzame merken

Duurzame merken

Ondertussen vind je in onze collectie al verschillende duurzame merken terug, merken die alert zijn voor duurzame oplossingen en die meehelpen aan de verkleining van de afvalberg.

Ontdek hier meer over onze veganproducten, producten gemaakt uit gerecycleerde materialen, natuurlijke materialen of gemaakt in de EU. We hebben ook een mooi assortiment vrij van chemische stoffen. Bovendien herken je onze ECO-producten aan een groen vlagje.

Wat kan jij doen?

Dien een project in voor ons Torfsfonds.

Meer info: www.torfsfonds.be

Neem deel aan één van onze samenfitevents.

Breng jouw oude schoenen en kleding bij ons binnen.

Lees meer

Neem geen draagtas.

Bij elke uitgespaarde draagtas doneren wij 15 cent aan het goede doel

Geef je schoenen een langer leven door ze goed te onderhouden.

Kom met de fiets naar onze winkels.

Koop duurzaam.

Koop een item uit onze FOERT-collectie en plant een boom.

title