inzamelactie

Inzamelingsactie! Draag bij aan een betere wereld!

Breng jouw oude, nog draagbare schoenen en oude kleding binnen bij Torfs en verklein zo mee de afvalberg. In samenwerking met Wereld Missie Hulp krijgen jouw oude spullen namelijk een tweede leven.

Inzameling oude, nog draagbare schoenen

Jouw oude, nog draagbare schoenen worden door Wereld Missie Hulp verkocht en met de opbrengst worden ontwikkelingsprojecten gesteund. Een deel van de opbrengst gaat naar de Rambia School in Oeganda. In de school volgen 400 schoolkinderen (waaronder 200 weeskinderen) onder erbarmelijke omstandigheden les. De gebouwen zijn gemaakt uit leem en na een fikse regenbui regent het binnen. WMH start weldra met de bouw van 4 nieuwe klaslokalen, zodat de kinderen op een degelijke manier onderwijs kunnen genieten. De sanitaire blokken en slaapvertrekken werden vorig jaar reeds volledig heropgebouwd uit cement.

rambia01
rambia02

Inzameling oude kledij

Ook met de opbrengst van de herbruikbare kleding worden ontwikkelingsprojecten van Wereld Missie Hulp gesteund waaronder het Rambia-project in Oeganda. Het niet bruikbaar textiel wordt door WMH en haar partner Wolkat tot nieuwe accessoires verwerkt, onder het circulaire label "be the fibre". Nog al te vaak wordt kleding die niet meer kan worden verkocht, gedumpt of verbrand en zo wil Wereld Missie Hulp daar iets aan doen.

Gemiddeld kan je stellen dat 40 tot 50% van de gedoneerde kleding verkoopbaar is en in het tweedehandscircuit belandt. Helaas is 50 tot 60% van de kleding van een te slechte kwaliteit en niet meer bruikbaar. Deze kleding is vaak uitgerafeld of gescheurd. Be the fibre geeft een nieuw leven aan deze kleding door ze opnieuw als grondstof in te zetten. Er gaat een uniek proces van sortering, vervezelen en spinnen aan vooraf. Van de nieuwe garens worden vervolgens nieuwe stoffen geweven, die tot stijlvolle accessoires verwerkt worden. Deze innovatie is een grote meerwaarde voor de vervuilende textielindustrie, omdat de grondstoffen steeds opnieuw ingezet kunnen worden. Be the fibre schenkt bovendien zijn winst integraal aan ontwikkelingsprojecten, zodat ze daar ook impact kunnen maken op de samenleving.

bethefibre01
bethefibre02

Wereld Missie Hulp (WMH)

Wereld Missie Hulp (WMH) is een vzw die werkt aan een wereld met gelijke kansen voor iedereen. Doordat we kleinschalige ontwikkelingsprojecten steunen, kan elke mens zichzelf ontplooien en z’n gemeenschap versterken. De meeste middelen hiervoor halen we uit de inzameling en duurzame verwerking van jouw kleding.


Je kan ons steunen door kleding te doneren in onze rode kledingcontainers. De draagbare kleding wordt tweedehands verkocht en de rest wordt verwerkt tot nieuw textiel. Als eerste circulaire textielinzamelaar van Vlaanderen zijn we dus goed voor mensen én goed voor de planeet. We zijn niet afhankelijk van subsidies, maar dankzij jouw donaties en vrijwilligerswerk vergroten we onze impact.

Over landsgrenzen heen brengt solidariteit ons samen. Met oude kleding bouwen we met mensen in noord, zuid, oost en west aan een betere wereld. Zo creëren we samen nieuwe én gelijke kansen, voor iedereen. Jij doet toch ook mee?

Blijf je graag op de hoogte van de activiteiten van Wereld Missie Hulp? Schrijf je dan in op hun nieuwsbrief!

*Actievoorwaarden inzamelactie: 1 kortingsbon per klant bij het binnenbrengen van oude schoenen en/of kledij en/of handtassen in de periode van 7/5/2021 tot en met 17/5/2021. De kortingsbon geeft recht op 10% korting op de volledige collectie en is geldig tot en met 31/05/2021. 1 bon per aankoop, niet cumuleerbaar met andere kortingen of acties. Algemene actievoorwaarden op torfs.be/actie.

title