Duurzaamheid bij Torfs

Bij Torfs gaan we voor 360° zorgzaamheid naar al onze stakeholders toe: klanten, medewerkers, aandeelhouders, leveranciers én onze samenleving. Als familiebedrijf zit het namelijk in onze genen om zorg te dragen voor elkaar én de maatschappij waarin we leven.
We geloven dat deze 360° zorgzaamheid resulteert in 360° winst.
360°

#samenzorgzaam

Vanuit die zorgzaamheidsmissie ondernemen we bij Torfs verschillende initiatieven. Ook heel wat initiatieven waarbij we onze medewerkers en klanten betrekken. Onder de noemer “#samenzorgzaam” werken we samen aan een mooiere wereld.

Mooie woorden maar hoe pakken we dit in de praktijk aan?

We gebruiken de norm ISO 26000 als basis voor ons plan van aanpak. ISO 26000 is de internationaal erkende richtlijn voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Planet@Torfs

“Wie goed doet, voelt zich goed”
Jaarlijks schenken we bij Torfs € 250.000 aan het goede doel. Hierbij vinden we het belangrijk om zowel projecten in het Noorden als in het Zuiden te steunen.

Structurele partnerships op lange termijn

Het grootste bedrag gaat naar de structurele samenwerking met onze vaste sociale partners. Dit zijn momenteel Met Wereld Missie Hulp werken we samen voor de ophaling van oude kleding en schoenen.
goede doelen

Torfsfonds

€ 100.000 gaat jaarlijks naar ons Torfsfonds, een fonds voor projecten waarbij onze klanten en medewerkers persoonlijk betrokken zijn. Meer info: www.torfsfonds.be
goede doelen

Wist je dat?

Wist je dat we met ons laatste Torfsfonds 107 projecten gelukkig konden maken? Elk jaar in september lanceren we een oproep.
Hou dus zeker onze nieuwsbrief en sociale media in het oog!

Fit@Torfs

“Gezondheid is je grootste rijkdom”
Met haar gezondheidsprogramma “#samenfit” wil Torfs een gezonde levensstijl stimuleren onder haar medewerkers en klanten. We geloven erin dat fitheid in geest en lichaam zorgt voor meer geluk.

Samenfitproeverij voor medewerkers

Medewerkers kunnen jaarlijks kiezen uit een gevarieerd aanbod van workshops waaraan ze gratis kunnen deelnemen. Zo zijn er oa workshops rond gezonde voeding, beweging, jezelf ontdekken, verbindende communicatie, emotionele intelligentie en mindfullness. Daarnaast worden medewerkers gestimuleerd om zelf met voorstellen te komen die hun lichamelijke of mentale gezondheid ten goede komt.

Torfs team

Wandel- en loopevents voor medewerkers én klanten

Daarnaast staat er jaarlijks een wandelevent en 2 loopevents op de planning waaraan zowel onze medewerkers als onze klanten kosteloos kunnen participeren.

 • April/mei: wandelevent Walk4Charity (Laakdal)
 • Juni: Ghelamco Arena Run (Gent)
 • September: Ballonloop (Sint-Niklaas)
Meer info: www.samenfittorfs.be.

Wist je dat?

Wist je dat we tijdens de laatste Ballonloop met 400 Torfskes, klanten en medewerkers, aan de start kwamen? De straten van Sint-Niklaas kleurden die dag geel.

Torfs team
Eco@Torfs

“Onze toekomst ligt in onze handen”
Ons milieu staat onder druk. Om onze toekomst en die van toekomstige generaties te garanderen is het dus van belang dat ieder zijn steentje bijdraagt. Bij Torfs proberen we daarom onze ecologsiche voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Inzameling oude kleding en schoenen

Aan onze klanten bieden we de mogelijkheid om hun schoenen en kleding een 2de leven te geven. Heel wat winkels hebben een permanente inzamelbox. De inhoud hiervan wordt gesorteerd en gerecycleerd door Wereld Missie Hulp. Wereld Missie Hulp draagt het label Solid’R. Dit label garandeert dat de ingezamelde kleding en schoenen goed terecht komen.

inzamelen container

Initiatieven voor een duurzame webshop

Op onze webshop werken we met 100% recycleerbare webshopdozen en 100% gerecycleerd papier als opvulmateriaal.

doos

Met onze webshop- en schoendozen kan je trouwens ook iets leuks maken! Ga zeker eens een kijkje nemen op www.torfs.be/diy

80.000 nieuwe werknemers bij Torfs

En ze zorgen nog voor lekkere honing ook ☺. De laatste jaren staat onze bijenpopulatie enorm onder druk. Dit is problematisch aangezien bijen zorgen voor 80% van de bestuiving van onze planten en 10% van ons voedsel hangt af van deze kleine werkers. Daarom besloten we op ons hoofdkantoor bijenkasten te plaatsen.

bijen honing

Wist je dat?

Wist je dat Torfs investeert in duurzame energie van eigen bodem? Zo produceren de zonnepanelen op ons distributiecentrum jaarlijks 350 kilowatt-piek elektrisch vermogen. Deze jaarlijkse productie komt overeen met het verbruik van 88 gezinnen en een CO2-reductie van 137 ton. Daarnaast investeren wij in 100% groene energie met garantie van Belgische oorsprong, hoofdzakelijk offshore windenergie.

Project “Ten Afval”

We willen niet enkel zorgen voor minder afval, maar geven ons afval ook een 2de leven. Zo krijgt oud winkelmateriaal een tweede leven bij onze medewerkers thuis.

afval

Duurzaam bouwen

Ons nieuw distributiecentrum in Temse werd zo ecologisch mogelijk gebouwd. Ook bij verbouwingen en bouw van nieuwe winkels is er nog meer aandacht voor milieuvriendelijke maatregelen:

 • Optimale en snelle isolatie
 • Nieuwste ledverlichting
 • Isolerend glas
 • Duurzame meubels
 • Warmtepomp
 • ...
duurzaam-bouwen-1 duurzaam-2

Energiebeheer op afstand

Door middel van een centraal monitoringsysteem wordt het energieverbruik in onze winkels geoptimaliseerd. Zo realiseren we energiebesparing op vlak van verlichting, koeling, verwarming en waterverbruik.

duurzaam-bouwen-1

Andere initiatieven

 • Draagtassenactie in winkels aan de rand van de stad (geen papieren draagtas is € 0,15 voor het goede doel)
 • Sensibilisatie klanten voor goed onderhoud schoenen zodat ze minder snel op de afvalberg terechtkomen
 • Plastiek rekfolie in distributiecentrum vervangen door ijzeren rolcontainers
 • Afvalwegwijzer in alle winkels
 • Meer weten over ons duurzaamheidsbeleid en hoe we bij Torfs sorteren en recycleren? Bekijk dan ook zeker dit filmpje.

Diversiteit@Torfs

“Respect geven is respect krijgen”
We leven in een heel diverse samenleving. Torfs wil een bedrijf zijn waarin iedereen zich welkom voelt en zijn authentieke IK kan zijn.

Iedereen welkom!

Bij Torfs is dan ook iedereen welkom, ongeacht leeftijd, geslacht, religie, afkomst, seksualiteit,…. Ook mensen met een fysieke of mentale beperking. Zo werken we oa samen met diensten Begeleid Werken en beschutte werkplaatsen.

Torfs diversiteit

Wist je dat?

Wist je dat Wouter Torfs ook ambassadeur is voor SODA-jobs? Het SODA-attest dient als beloning voor leerlingen met een positieve professionele attitude in het BuSO, BSO en TSO. Zo kunnen we gemotiveerde leerlingen extra kansen bieden op de arbeidsmarkt.


Live
chat