Wolvenkinderen

De leukste tips voor de herfstvakantie met Wolvenkinderen

Share

Gepost op 20 oktober 2021 in Feel good

De herfstvakantie staat voor de deur. Als ouder kan het soms een uitdaging zijn om creatief te blijven met activiteiten en vooral: hoe motiveer je de kinderen om niet steeds naar die tablet te grijpen en vooral buiten te ravotten? Richard, de co-auteur van het boek Wolvenkinderen deelt de leukste tips om samen met de kinderen te genieten van leuke buitenactiviteiten. Haal die ravotschoenen maar boven!

Hoe kwamen jullie bij het idee om Wolvenkinderen uit te brengen?

Op een mooie lentedag was ik op bezoek bij Roosje op de Baarbeekhoeve in Mechelen. Daar zag ik haar kinderen rondhossen... Blote voeten, vuile knieën... Ik werd onmiddellijk teruggebracht naar mijn eigen kindertijd, want ik was zelf een buitenkind. Ik ben fotograaf en vroeg of ik dat niet zou mogen documenteren, voor een fotoreeks met eventueel een kleine tentoonstelling rond. De tentoonstelling is er nooit gekomen, in de plaats daarvan kwam het boek.

Waar haalden jullie de inspiratie?

Uit onze eigen kindertijd en bij de kinderen zelf. Heel het proces is eigenlijk vrij organisch ontstaan.

Hoe kunnen ouders het best hun kinderen motiveren om buiten te spelen en niet telkens voor de televisie/iPad te kiezen?

Ik denk dat ouders vooral zichzelf moeten motiveren. De meeste ouders die het een kans geven staan snel versteld hoe makkelijk een kind zich buiten kan bezighouden. Een stok wordt een toverstaf, een dennenappel een granaat. Kinderen zitten al snel in hun eigen wereld als je hen er de ruimte voor geeft.

Tips voor ouders die nog terughoudend zijn om hun kinderen avontuurlijk te laten spelen?

Gewoon doen. The advantages outweigh the disadvantages. Ja er zullen vuile en soms zelfs kapotte kleren zijn... maar hun zak met herinneringen aan hun jeugd zal veel rijker en gevulder zijn. Ook een plus: ze zullen beter slapen op het einde van de dag (lacht).


Mochten jullie 3 favoriete tips kunnen kiezen uit jullie boek, welke tips zouden jullie graag delen ter inspiratie voor ouders in de herfstvakantie?

Moeilijk om er drie uit te kiezen! Echte avonturiers hebben natuurlijk een kompas nodig om altijd en overal de weg te vinden. En bij thuiskomst hebben kleine wolvenkinderen uiteraard grote honger: vuurwafels! Pure gezelligheid én kei-lekker!

Maak je eigen kompas!

Ga op ontdekkingstocht in je eigen (achter)tuin! Met je zelfgemaakte kompas, raak je nooit meer de weg kwijt.

Wat heb je nodig? Een naald, magneet, kurk of blaadje, water en een kommetje.

Zo ga je te werk: wrijf de punt van de naald ongeveer 40 seconden in dezelfde richting over de magneet (als je de hele naald magnetiseert, zal het niet werken). Leg de naald op een stukje kurk of een blaadje, zodat ze drijft. Leg de kurk of het blaadje in het water en kijk naar waar de naald draait. Als je alle bovenstaande stappen correct hebt doorlopen, zal de naald naar het noorden wijzen. Let op, wind of stromend water kunnen de richting van het kompas verstoren.
Heerlijke vuurwafels

Je kan deze wafels bereiden met een elektrisch wafelijzer, maar het állerleukste is wanneer je ze bereidt in het vuur met een ouderwets, gietijzeren wafelijzer. Die kom je wel eens tegen op rommelmarkten of bij grootouders op zolder. Instant happiness verzekerd!

DOWNLOAD HET RECEPTOp zoek naar de leukste schoenen om buiten te ravotten? Ontdek ze hier.

vorige
volgende
-%
Web Only
Nieuw
Cool prijsje
Advies
Duurzaam
€ 19,95
-%
Web Only
Nieuw
Cool prijsje
Advies
€ 49,95
-%
Web Only
Nieuw
Cool prijsje
Advies
€ 49,95
-%
Web Only
Nieuw
Cool prijsje
Advies
€ 49,95
-%
Web Only
Nieuw
Cool prijsje
Advies
€ 49,95
-%
Web Only
Nieuw
Cool prijsje
Advies
€ 59,95
-%
Web Only
Nieuw
Cool prijsje
Advies
Duurzaam
€ 35,95
title