Tourneée Minérale

Sterk in je schoenen met Tournée Minérale

Share

Gepost op 2 februari 2021 in Feel Good

Omdat we bij Torfs houden van dames die sterk in hun schoenen staan, zetten we deze maand graag de twee zussen Kaat en Marie in de kijker. Samen maken ze de lekkerste mocktails met hun Mocktail Club. Aangezien het deze maand Tournée Minerale is, geven ze ons een blik achter de schermen van hun mooie bedrijf én delen ze hun favoriete mocktail met ons!

Hoe zijn jullie erop gekomen om de Mocktail Club op te richten?

Marie ontdekte op haar achttiende dat ze intolerant was voor alcohol. Wat ze eerst als een klein drama beschouwde, zette ze al snel om iets positiefs. In 2015 startte ze een blog waarop ze recepten en inspiratie deelde. We kregen steeds meer de vraag of deze mocktails ook te koop waren en spontaan groeide onze blog uit tot een webshop. In 2017 bottelden we de eerste fles en The Mocktail Club groeide uit tot een echt bedrijf. Een jaar later werd Marie verkozen tot meest beloftevolle onderneemster van Oost-Vlaanderen. In 2019 stapte Kaat mee aan boord omdat het Marie het stilaan niet meer alleen bolgewerkt kreeg. Nu liggen we intussen in heel wat leuke winkels en restaurants.

Wat is jullie signature mocktail?

Basil & Elderlfower is onze absolute topper die door iedereen wordt gesmaakt. Dat is een mocktail op basis van limoen, basilicum en vlierbloesem die een elegante balans tussen zoet en zuur brengt. De florale smaak van de vlierbloesem creëert een zachte en verfrissende mocktail met soepele afdronk. Basil & Elderflower past perfect op een zomerse middag, als apero of kan je perfect pairen met een salade of een pasta. De geur van verse basilicum in het glas doet je meteen wegdromen naar een zomerse vakantiedag :-)

Wat mag er zeker niet ontbreken in een goeie mocktail?

Bij een goeie mocktail hoort de juiste afwerking. Dat is super belangrijk omdat je daarmee meerdere zintuigen tegelijk prikkelt. Als je de mocktail afwerkt met verse kruiden en botanicals wordt je neus extra geprikkeld. Dat zorgt ervoor dat de smaken intenser worden waargenomen en je dus veel meer smaak hebt van je mocktail. Het ziet er meteen ook een pak feestelijker uit. Het oog wil ook wat :-)

Hoeveel verschillende smaken hebben jullie ondertussen?

We hebben momenteel 8 smaken. Elke smaak is een unieke combinatie van verse vruchten en kruiden. De ene mocktail smaakt al kruidiger, zoeter of floraler dan de andere. Er is echt voor elk wat wils. We maken onze mocktails bewust niet zoet, omdat dat een aperitief niet zoet hoort te zijn. We werken daarom met zo weinig mogelijk suiker en enkel ongeraffineerde suiker om onze mocktails zo gezond mogelijk te houden.

Waarom is Tournée Minerale zo belangrijk voor jullie?

We willen ons niet voordoen als moraalridders en alcohol volledig bannen uit het leven van mensen, maar we willen wel promoten om er bewuster mee om te gaan. Af en toe een wijntje drinken kan zeker geen kwaad, maar overdaad schaadt. Tournée Minérale brengt dit extra onder de aandacht en daar werken we graag aan mee. We bedenken elk jaar een nieuw recept voor Tournée Minérale dus we zijn nauw betrokken bij deze actie.

Jullie zijn zussen, zien jullie dat als een sterkte in jullie samenwerking?

Absoluut, we kennen elkaar door en door. We verstaan elkaar met een half woord en zeggen soms echt exact hetzelfde op hetzelfde moment :-) We weten perfect wat we van elkaar kunnen verwachten en vullen elkaar heel goed aan. We hebben elk onze sterktes en dat maakt dat onze tandem eigenlijk heel gesmeerd loopt. Al sinds we kind waren maakten we plannen om samen iets op te starten, dus we wisten eigenlijk dat we ooit samen een zaak zouden uitbouwen.

Wat is jullie ultieme droom met de Mocktail Club?

Onze ultieme droom is om de wereld te veroveren met onze mocktails. We zouden het super vinden als The Mocktail Club hét alternatief wordt voor alcoholische drankjes.

Welke mocktail moeten onze Torfs klanten absoluut proberen?

Voor Tournée Minérale hebben we een nieuw recept bedacht op basis van hibiscus, dragon en een heleboel andere kruiden. Een verrassende combinatie, maar super lekker. Al zeg ik het zelf :-)

DOWNLOAD HET RECEPT

We kunnen het niet laten om te vragen, maar wat zijn jullie favoriete schoenen?

We hebben het voorbije jaar vooral sneakers gedragen, gewoon omdat sneakers super comfy zijn. Maar ik merk dat ik nu toch weer meer naar de botjes en hakken in mijn schoenkast grijp. Op restaurant ga ik zeker en vast voor hakken, dan mag het wel iets meer zijn vind ik. Maar als we weer kunnen gaan dansen hou ik het toch bij sneakers, dan kan ik me helemaal laten gaan. Bij sneakers vind ik het wel leuk als er wat kleur in verwerkt zit. Voor hakken hou ik de kleur liefst wat neutraal.Volg ons op

title