Breast Health Day

Breast Health Day, een hartverwarmend interview met salescoaches Nicole en Chris

Share

Gepost op 7 oktober 2021 in Feel good

15 oktober is het Breast Health Day. Elk jaar vechten 100.000 Belgische vrouwen tegen borstkanker. 1/9 vrouwen wordt dan ook getroffen door de ziekte. Met meer dan 95% vrouwelijke medewerkers, vinden we het bij Torfs dan ook belangrijk om mee te strijden tegen borstkanker. Torfs is dit jaar fiere partner van de vzw Pink Ribbon. Zo kun je tijdens de maand oktober terecht in alle Torfs-winkels voor het roze lintje, ontworpen door Prinses Delphine van Saksen-Coburg.

‘Wanneer een werknemer uitvalt met borstkanker, leeft het hele bedrijf mee’, aldus marketing manager Lise Conix. Chris en Nicole, twee salescoaches binnen Torfs delen in een openhartig interview hun ervaring met borstkanker en welke impact dat had op hun leven, zowel privé als professioneel.

Nicole (59), werkt sinds 14 jaar bij Torfs, eerst als assistent, nu als salescoach. Tijdens een tweejaarlijks routine-onderzoek ontdekten ze iets wazig in haar borst. Het bleek om een kwaadaardige tumor te gaan. Zo begon haar strijd tegen borstkanker. Collega en hartsvriendin Chris werkt sinds 31 jaar bij Torfs. De eerste 11 jaar als gerante in verschillende winkels en sinds 20 jaar als salescoach. In 2019 merkte ze in de douche een verdikking in haar linkerborst. Hierop heeft ze onmiddellijk een afspraak gemaakt bij de gynaecoloog, waaruit bleek dat Chris 2 gezwellen had in de borst. Op 6 mei, de verjaardag van haar man, kwam het verdikt dat beide gezwellen kwaadaardig waren en beide borsten verwijderd moesten worden.

In een openhartig interview vertellen Nicole en Chris over hun strijd tegen borstkanker.
Bekijk het volledige interview hier:

title