nl Nederlands fr français
overtorfs-banner

Over Torfsovertorfs-groepsfoto


Schoenen Torfs is vandaag nog steeds een 100% familiaal bedrijf, maar ook een hedendaagse schoenretailer met een uitgesproken multichannelaanpak. Met een 75-tal Torfswinkels in Vlaanderen, 2 Torfswinkels in Wallonië en een groeiende online-shop in Vlaanderen, Wallonië en Nederland, wil Schoenen Torfs de meest klantvriendelijke schoenwinkelketen zijn én blijven, want door deze klantvriendelijke aanpak onderscheiden we ons.

De passie, de deskundigheid én de inzet van de 650 medewerkers maken het verschil bij het benaderen van klanten. Onze ambitie is dan ook om marktleider te zijn én blijven in dames-, heren- én kinderschoenen binnen Vlaanderen.


Al meerdere malen werden we dankzij de inzet van onze medewerkers verkozen tot ‘Beste Winkelketen én Beste Webshop binnen de schoenensector’. Ook mochten we de titel ‘Beste Werkgever’ van België al 10 keer achter onze naam schrijven en werden we in 2019 zelfs uitgeroepen tot ‘Beste Werkgever’ van Europa.

Met haar gekende zorg en service, wil Schoenen Torfs samen met haar bijna 700 medewerkers, de meest klantvriendelijke schoenretailer zijn en blijven, waarbij je terecht kan voor een ruim assortiment betaalbare en modieuze merkschoenen, bijpassende kledij, handtassen, accessoires en lifestyle-artikelen voor het hele gezin!

overtorfs-winkel
Torfs als GPTW


In de hedendaagse arbeidsmarkt is het van groot belang om je als bedrijf te onderscheiden van andere bedrijven, én dit door je medewerkers een goede werkplek aan te bieden. Maar bij Torfs gaan we verder dan dat. We willen niet alleen een goede werkplek zijn voor al onze medewerkers…

We willen een geweldige werkplek zijn, een Great Place To Work!

Om dit streefdoel tastbaar te maken, nemen we jaarlijks deel aan de wedstrijd Great Place To Work, georganiseerd door Businessschool Vlerick die met een unieke methode peilt naar de medewerkerstevredenheid. Met bescheiden trots kunnen we zeggen dat we jaar na jaar maar liefst een tevredenheidsgraad van meer dan 95% bereiken! Wist je trouwens dat we ondertussen al 11 keer de prijs van Beste Werkgever te pakken kregen, en zelfs één keer Europees de trofee in de wacht sleepten?En, wat maakt ons dan zo uniek?

Een Great Place to Work zijn, gaat oa over het vertrouwen van medewerkers in het leiderschap binnen het bedrijf, de trots om voor een specifiek bedrijf te werken én het kameraadschap tussen collega’s. Enkele in het oog springende scores bij Torfs, zijn dan ook:

• 96% van onze medewerkers die vinden dat het management de waarden van onze organisatie uitdraagt
• 95% is trots om voor Torfs te werken
• 99% vindt dat medewerkers eerlijk worden behandeld
• 96% geeft aan dat mensen om elkaar geven bij Torfs
• 95% voelt zich gewaardeerd

Vele van deze zaken maken dan ook verbinding met onze interne waarden, zoals écht contact, jezelf kunnen zijn, samen- en familiegevoel, oprechte waardering, werkplezier, eigenaarschap en resultaatsgedreven. De scores zijn een bevestiging dat onze unieke bedrijfscultuur wel degelijk een verschil maakt als Great Place to Work!

overtorfs-ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Bij Torfs gaan we uit van het menselijk kapitaal van onze medewerkers. Onze medewerkers zijn enthousiaste Fashion advisors en geboren verkopers, maar ze zijn ook zoveel meer. Wij geloven dat medewerkers die sterk in hun schoenen staan, ook sterke prestaties neerzetten. Daarom kunnen onze medewerkers kiezen uit een uitgebreid programma aan workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling, met thema’s zoals perfectionisme, zelfvertrouwen, gezonde voeding, beweging en zoveel meer.

Ook jobgerelateerd vinden we het belangrijk om te investeren in onze medewerkers. Nieuwe leidinggevenden worden intensief begeleid in een zes-maand durend groeitraject, en ook nieuwe Fashion advisors worden in een uitgestippeld leerplan omgedoopt tot echte Torfskes. Tot slot organiseren we halfjaarlijks onze medewerkersdagen, waarop we korte, dynamische opleidingen geven om alle medewerkers van Torfs mee te nemen in missie en toekomstvisie van ons bedrijf. Ook hier geven we vaak korte, dynamische workshops om geïnspireerd de volgende dag met heel veel goesting opnieuw aan de slag te gaan in de winkel.

Werken bij Torfs is dus niet alleen meewerken aan de ambities van Torfs, het is ook werken aan en investeren in jezelf.

Achter de schermen


Werken bij Torfs is plezant. Wie met plezier komt werken, doet zijn werk nu ook eenmaal beter en met meer passie. En op tijd en stond eens een feestje? Daar zeggen de "Torfskes" niet nee tegen!

overtorfs-achterdeschermen2
overtorfs-achterdeschermen1
overtorfs-achterdeschermen3
overtorfs-achterdeschermen4
overtorfs-achterdeschermen5
overtorfs-achterdeschermen6
overtorfs-achterdeschermen7
overtorfs-achterdeschermen8
overtorfs-achterdeschermen9
overtorfs-achterdeschermen10
overtorfs-achterdeschermen11
overtorfs-achterdeschermen12
overtorfs-achterdeschermen14
overtorfs-achterdeschermen15