Torfscrew

Vakantiepret gegarandeerd met Torfs en Joue-Box!

Share

Gepost op 15 juli 2021 in Feel good

Zomervakantie, een challenge voor elke ouder om leuke activiteiten te voorzien voor de kinderen. Lien en Kaat, twee creatieve zussen, helpen je samen met Torfs op weg deze vakantie met de leukste activiteiten voor kinderen tussen 6 en 12. Benieuwd naar de tips van deze creatieve duizendpoten? Lees dan zeker verder voor de leukste inspiratie.

 1. Wat is de Joue-Box?

 2. De Joue - Box is een soort pretpakket voor kinderen van 6 tot 12 jaar (lagere school) vol met activiteiten om de hele zomervakantie mee door te komen. Maar zeker ook een inspiratiebox voor mama's en papa's om samen met hun kinderen de zomer spelenderwijs door te komen. De activiteiten zijn opgedeeld in 4 verschillende thema's: In de natuur (Heerlijk buiten spelen) - Knutselen (Leuke zelf-te-maken-dingetjes) - Koken (Lekkere zelf-te-maken-receptjes) - Spelletjes (Fijne vergeten spelletjes).
  In de box zit:
  • Het Joue - Boek met heldere instructies per activiteit
  • Een handige planner met stickers: 'Wat gaan we doen vandaag?' is volledig verleden tijd.
  • Fruitige boodschappenlijstjes, zodat je zeker alles in huis hebt;
  • De nodige sjablonen voor de knutselactiviteiten.
  • Basispakket aan knutselmateriaal.

 3. Vanwaar kwam het idee om dit op te starten en voor wie is het bedoeld?

 4. Het doelpubliek voor onze Joue-Box zijn kinderen van de lagere school en ouders die graag een kant- en -klare oplossing willen. Wij zijn twee handige en creatieve zussen. Onze kinderen knutselen zelf ook graag. Ze komen dan ook met originele ideeën op de proppen. Door hun jonge leeftijd moeten we hen nog vaak bijsturen. Andere ouders vragen dan ook steeds hoe wij dat toch doen. Wij antwoorden dan schouderophalend: ‘Gewoon’. Daarmee kwamen we op het idee om een handleiding samen te stellen voor de iets minder creatieve ouders. En omdat iets minder creatieve ouders vaak geen knutselmaterialen in huis hebben bedachten we om er een soort van all-inpakket van te maken. Daarnaast is het een eigentijds fenomeen dat kinderen meer en meer gekluisterd zitten aan schermen. Het is dus ook ons doel om kinderen terug meer aan te zetten om zich zonder die dingen te amuseren. Of hen laten teruggrijpen naar hoe wij (de ouders) vroeger speelden buiten in de natuur.

 5. Kinderen bezighouden tijdens de vakantie is niet altijd evident. Welke tips hebben jullie voor ouders die nog op zoek zijn naar leuke activiteiten?

 6. Bij ons wordt er veel en vaak geknutseld. Natuurlijk houden niet alle kinderen (of ouders) hier van. Je kan zelf als ouder eens nadenken over waarmee je zelf vroeger zoal speelde of welke spelletjes je zelf deed als kind. In onze Joue-Box komen een aantal ‘retro spelletjes’ aan bod. Wedden dat voor veel kinderen deze ‘retro spelletjes’ in de smaak zullen vallen! Vind je het zelf moeilijk om dingen te bedenken, dan kan je op onze site een hele lijst activiteiten, samen met de bijhorende planner, gratis downloaden. Zo krijg je zelf inspiratie die je kan doorgeven aan de kinderen.

 7. Op welke manier kun je kinderen het best motiveren om niet altijd naar die iPad te grijpen?

 8. De kinderen alternatieven aanbieden. Als je op onze site de waslijst aan activiteiten hebt gedownload, kan je deze samen met je kind(eren) bekijken. Er gaan ongetwijfeld dingen tussenstaan die ze leuk gaan vinden, maar waar ze zelf nooit aan denken. Als je er de planner dan bijneemt, kan je samen alles op een speelse manier mooi inplannen. Op deze manier kijken ze uit naar het maken van die schattige eenhoorn, samen picknicken met zelfgemaakte slaatjes en drankjes of het stukslaan van die prachtig geknutselde (en zelf gevulde) piñata.

 9. Wat zijn jullie beste knutseltips voor ouders met weinig ervaring?

  Gooi nooit iets weg! Zorg voor een voorraadje kosteloos materiaal, bijvoorbeeld wc-rolletjes, keukenrollen, yoghurt-potjes, glazen potjes (confituurpotjes met deksel), blikken van (melk-)poeder, kartonnen dozen, … Je zal er versteld van staan wat je hier allemaal mee kan doen. Kinderen zelf hebben veel fantasie: Geef hen een kartonnen doos, een hoop wc-rolletjes en wat verf en voor je het weet staat daar een robot, poppenbedje of een mooie camper voor de lego-figuurtjes. Hier gaan ze hulp bij nodig hebben met scherpe messen en scharen, maar met teamwork komen jullie wel tot een prachtig resultaat. Tenslotte is ook wel de tijd die je samen doorbrengt mooi meegenomen.

  Klik hier voor meer info 10. Zelf aan de slag:

  Download recept
  Download spelletje
  Download knutseltip
  Download natuurspel
title