Timberland

Timberland start een nieuwe evolutie met de GREENSTRIDE™ Ray City waterproof boots!

Share

Gepost op 16 november 2021 in Look good

GreenStride™-zolen zijn één van de meest milieubewuste en comfortabele uitvindingen die Timberland ooit gedaan heeft. En nu bevatten de boots ook voor het eerst deze zolen! De zolen zijn gemaakt van 75% hernieuwbaar natuurlijk suikerriet en rubber van bomen, en voelen van nature comfortabel aan dankzij de rebound en demping die je voelt bij elke stap – zo ben je op alles voorbereid.

Timberland staat bekend om een aantal iconische stijlen en een lange reeks vernieuwende technologieën. Deze herfst combineren ze deze twee en starten ze met de GreenStride™ Ray City Waterproof Boots een nieuwe evolutie in het maken van boots. Bij het ontwerpen van deze moderne variant van een klassieke stijl keken ze naar de klassieke Yellow Boot, de schoen waarmee het allemaal begon.

Om deze iconische schoen opnieuw vorm te geven, richtte Timberland zich eerst op performance. Daarvoor hoefden ze niet al te ver terug in de tijd. Afgelopen voorjaar lanceerde Timberland de GreenStride™-zolen, van nature comfortabel en gemaakt van hernieuwbare materialen. Daarna hebben ze zich gericht op de bescherming van de boots. Ze zijn namelijk waterdicht, waardoor je voeten comfortabel en droog blijven, ongeacht de weersomstandigheden. Daarnaast hebben ze de zolen opnieuw vormgegeven. Ze hebben langs de gehele zool groeven uitgesneden, waardoor de schoen flexibeler en lichter is dan zijn voorganger. De klassieke stervormige groeven lopen door het midden van de zool.

Daarna kwam de look. Het traditionele ontwerp is terug te zien in de kenmerkende viervoudige stiksels, dikke gewatteerde kraag en iconische zeshoekige vetergaatjes. Dit klassieke ontwerp werd gecombineerd met vernieuwde kenmerken die leiden tot een compleet nieuwe stijl voor vandaag de dag. Modern, maar uniek. Robuust, maar casual.

GreenStride™-zolen bestaan voor 75% uit suikerriet en natuurlijk rubber van bomen en bieden comfort, rebound en demping. De Better Leather is afkomstig van een looierij die voor hun milieuvriendelijke werkwijze door de Leather Working Group met zilver is beoordeeld. En onze TimberDry™ -voering bestaat voor 50% uit gerecycled plastic.

Superavontuurlijk. Supercomfortabel. Supermilieuvriendelijk.

vorige
volgende
-%
Web Only
Nieuw
Cool prijsje
Advies
Duurzaam
vorige
volgende
-10%
Web Only
€ 200,00 € 180,00
title