Family

Het belang van familiewaarden bij Torfs, zowel binnen de familie als binnen het bedrijf

Share

Gepost op 23 september 2021 in Feel good

Al meer dan 70 jaar en 4 generaties lang is Torfs een van de belangrijkste schoenenbedrijven in Vlaanderen. CEO Wouter Torfs draagt familiewaarden hoog in het vaandel, ook binnen het bedrijf, met ondertussen meer dan 700 werknemers. Ondertussen is Torfs voor de tiende keer uitgeroepen tot ‘Beste werkgever van België’. Het belang van familiewaarden zowel binnen de familie als binnen het bedrijf, lees je in deze blog.

Vijf familieleden werken mee in het familiebedrijf: nichtje Lise werkt als marketingverantwoordelijke en duurzaamheidsbeleid, nichtje Eva als stagiaire op de afdeling verkoop en is daarnaast rechterhand van Wouter op vlak van expansie en legal, dochter Tine maakt deel uit van het marketingteam, neef Alexander werkt als outletmanager en zoon Toon als innovatiemanager en sales.

Hun waarden als familie en als bedrijf proberen ze zoveel mogelijk op één lijn te houden, wat Torfs als bedrijf uniek maakt.

Volgens marketingmanager Lise zijn openheid en transparantie een van de belangrijkste waarden, zowel binnen de familie als naar het eigen personeel toe. Zoals haar zus Eva het beschrijft: ‘een sterke cultuur, strategische keuzes op lange termijn en openheid, als recept ook voor de toekomst.’

Volgens Wouter Torfs zijn dé sterktes van het bedrijf: de mensgerichte, maatschappelijke verantwoorde en duurzame aanpak, gebaseerd op familiewaarden. ‘Ook binnen de familie hechten we veel belang aan overleg, participatie, respect voor afspraken en een proactieve aanpak van problemen’, aldus Wouter.

Dochter Tine legt uit hoe het is om samen te werken als familie: ‘Het voordeel is dat we elkaar snel begrijpen zonder teveel woorden, waardoor het wel vlot samenwerken is. Elkaar door en door kennen, geeft wel een extra dimensie aan je werk en maakt de pauzes ook extra fijn om even te kunnen bijpraten met je familie. Op die manier zie ik mijn nichtjes vaker en zelfs met mijn broer Toon, met wie ik af en toe kan carpoolen.’

Hoe het is om als zussen samen te werken weten Lise en Eva als geen ander: ‘Met mijn zus mogen samenwerken is voor mij de schoonste cadeau geweest. Zij inspireert en motiveert mij elke dag met haar vrolijkheid, passie voor fashion en recht door zee communicatie. Bij haar voel ik elke dag opnieuw een onvoorwaardelijke steun die ik iedereen toewens.’ Aldus Lise over samenwerken met haar zus Eva.

title